Skip to the content

Standaardsoftware of maatwerk?

Wanneer u het besluit heeft genomen om uw verhuurprocessen te gaan automatiseren, dan stelt u zich wellicht de vraag: Kies ik voor standaard verhuursoftware of laat ik software op maat bouwen?

Kiest u voor een maatwerkoplossing, dan heeft dat enkele voordelen. U kunt alleen hetgeen laten bouwen dat u daadwerkelijk nodig heeft, zodat u het door u gebruikte maatwerkpakket geen overbodige functionaliteiten bevat die u toch niet gebruikt. Ook kunt u tot in de kleinste detail bepalen hoe het pakket er uit moet komen zien.

Echter kleven er ook grote nadelen aan het laten ontwikkelen van maatwerk. Het laten bouwen van software op maat is duur, ook al beweren de aanbieders van maatwerksoftware misschien dat dat tegenwoordig niet meer het geval is. De werkelijkheid is dat het maatwerkpakket geheel of gedeeltelijk speciaal voor u wordt gebouwd en de kosten hiervoor zullen dan ook, linksom of rechtsom, uiteindelijk volledig voor uw rekening komen. Daarnaast moet u in de meeste gevallen ook nog eens betalen voor iedere aanpassing die u later in het pakket wil laten doorvoeren. En u kunt ook niet profiteren van algemene updates van het pakket, of het voor uw maatwerk gebruikte platform of componenten, omdat anders het speciaal voor u gemaakte maatwerk dan mogelijk niet meer functioneert.

Wanneer u kiest voor een standaardpakket, zoals Visual Rental Dynamics, dan heeft u deze nadelen niet. Voor een vast bedrag per maand kunt u gebruik maken van een pakket dat is ontwikkeld op basis van de ervaringen van een groot aantal andere bedrijven in de verhuurbranche. U hoeft het wiel dus niet zelf uit te vinden. Ook profiteert u gratis van de periodieke updates die voor alle klanten beschikbaar worden gemaakt en worden gebouwd op basis van de feedback van de gebruikers. En wat als er iets verandert in de wet- en regelgeving? Wij verzorgen de benodigde aanpassingen ruim op tijd en kosteloos in het pakket om hieraan te voldoen. Het pakket wordt continu voor u doorontwikkeld. Fouten worden door de grote groep van gebruikers snel gevonden en door ons opgelost voordat u het weet!

Doordat wij één pakket maken voor al onze klanten en hierdoor efficiënt kunnen ontwikkelen, kunnen wij onze software tegen een betaalbare prijs aanbieden. De keuze voor een standaardpakket is in verreweg de meeste gevallen en dus om verschillende redenen gunstiger dan het laten bouwen van een oplossing op maat. Waarom moeilijk doen als het betaalbaar en gemakkelijk kan?

Heeft u interesse in onze verhuursoftware of wilt u een vrijblijvende online demo? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Over de auteur

Eric

comments powered by Disqus

Bent u nieuwsgierig geworden?

Vraag dan vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvende online demonstratie aan van onze verhuursoftware. Zo weet u binnen 20 minuten of Visual Rental Dynamics de ideale oplossing is die u zoekt!