Skip to the content

Artikel- en voorraadbeheer

Visual Rental Dynamics biedt een uitgebreide module voor het beheren van uw artikelen. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen kosten, abonnementen, verkoop- en verhuurartikelen. Artikelen kunnen worden gekoppeld aan een magazijn en aan één of meerdere leveranciers.

U kunt met verhuurartikelen standaard werken met dagprijzen. Maar daarnaast kunt u ook uw eigen tijdseenheden voor prijzen en tijdsduur van verhuur aanmaken binnen het programma, zoals weekprijzen of maandprijzen. Met de functie "automatische verhuureenheid" kunt u automatisch het meest gunstige tarief voor de klant laten bepalen (als bijvoorbeeld bij 4 dagen huur 1 maal de weekprijs gunstiger is dan 4 maal de dagprijs, dan zal deze automatisch worden toegepast).

Artikelen kunnen samengesteld worden uit meerdere artikelen welke zijn gekenmerkt als toebehoren. Op deze manier kunnen op eenvoudige wijze pakketten samengesteld worden en kunnen toebehoren gekoppeld worden aan meerdere samengestelde artikelen. Losse en/of samengestelde artikelen kunt u daarnaast eventueel combineren in artikelsets. Bij het koppelen kan indien gewenst aangegeven worden of de toebehoren of setcomponenten wel of niet in rekening gebracht dienen te worden. Bij het toevoegen van samengestelde artikelen en sets op orders kunnen eventueel optioneel gekoppelde toebehoren of setcomponenten geselecteerd worden.

Ook is het mogelijk om onderhoud van verhuurartikelen te plannen. Bij de voorraadcontrole (bijvoorbeeld tijdens het maken van een order) wordt in de waarschuwingsmelding duidelijk aangegeven dat het tekort (mede) wordt veroorzaakt door het feit dat één of meerdere artikelen in de desbetreffende periode in onderhoud zijn.

U kunt in Visual Rental Dynamics eenvoudig besteladviezen genereren. Deze zijn vervolgens bij het verwerken van ontvangsten eventueel te importeren. Dit kan u bij het verwerken van grote hoeveelheden ontvangsten enorm veel tijd besparen. 

Wilt u snel weten of er een bepaald artikel in een bepaalde periode beschikbaar is? Dan biedt de beschikbaarheidsfunctie een goede oplossing. In één oogopslag is de beschikbaarheid te zien en waarom een artikel eventueel niet beschikbaar is. De geselecteerde artikelen kunt u vervolgens met één druk op de knop laten verwerken op een nieuwe order.

U kunt artikelen aanmaken als bulkartikel of als serieartikel. In het geval van een serieartikel registreert u ieder exemplaar van het artikel met een uniek serienummer bij het artikel. Op deze manier weet u precies waar welk item is uitgeleverd geweest en kunt u de omzet per exemplaar opvragen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om op basis van een tellerstand (kilometerstand of urenstand) automatisch extra kosten in rekening te laten brengen zodra het ingestelde vrij gebruik (in kilometers of uren) wordt overschreden.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden op het gebied van artikelbeheer in Visual Rental Dynamics. Zo is het ook mogelijk om borg aan artikelen te koppelen, artikelen onder te verdelen in verschillende categorieën, alternatieven te koppelen en nog veel meer!

Bent u nieuwsgierig geworden?

Vraag dan vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvende online demonstratie aan van onze verhuursoftware. Zo weet u binnen 20 minuten of Visual Rental Dynamics de ideale oplossing is die u zoekt!